حضور قوی در رسانههای اجتماعی در حال حاضر برای مشاغل و افراد به طور یکسان ضروری است. داشتن یک استراتژی شبکه های اجتماعی به خوبی تعریف شده برای استفاده از قدرت پلتفرم های اجتماعی و ارتباط با مخاطبان هدف شما کلیدی است. در این مقاله، ما مراحل ایجاد یک استراتژی موثر رسانه اجتماعی را بررسی خواهیم کرد که میتواند حضور آنلاین شما را ارتقاء دهد، آگاهی از برند را افزایش دهد، تعامل را افزایش دهد و به اهداف تجاری شما دست یابد.
بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
قبل از اینکه به بررسی مرحله ایجاد استراتژی شبکه های اجتماعی بپردازیم، اجازه دهید ابتدا دقیقاً منظور از اصطلاح بازاریابی رسانههای اجتماعی را پوشش دهیم. احتمالاً برای فهمیدن اینکه این یک نوع بازاریابی اینترنتی است که از پلتفرم های رسانه های اجتماعی به عنوان ابزار استفاده می کند، نیازی به فرهنگ لغت ندارید.
اما چه چیزی این را بهتر از مثلاً تبلیغات چاپی یا تبلیغات تلویزیونی می کند؟ در یک کلمه: سرگرمی
برخلاف شکلهای سنتی بازاریابی، رسانههای اجتماعی به شما اجازه میدهند با مخاطبان خود صحبت کنید. شما میتوانید گفتگوهایی را پیرامون برند خود و آنچه برای مشتریانتان مهم است در قالبی ببخشید و بپذیرید. این به شما این امکان را می دهد که داستان خود را در عین حفظ روایت به شیوه ای پاسخگو و معتبر بگویید. چیزی که در انواع دیگر بازاریابی نمی توانید پیدا کنید.
9 مرحله ایجاد استراتژی شبکه های اجتماعی
مزایای استفاده از رسانههای اجتماعی در تلاشهای بازاریابی شما آشکار است، اما نمیتوانید بهطور تصادفی تصاویر، نظرسنجیها و بهروزرسانیهای وضعیت را پست کنید و انتظار داشته باشید که نتیجه بگیرید. شما نیاز به یک استراتژی واضح و مشخص دارید. در اینجا نحوه ایجاد یکی آمده است:
1. مخاطبان خود را شناسایی کنید
اولین کاری که باید انجام دهید این است که مشخص کنید چه کسی را در رسانه های اجتماعی هدف قرار داده اید. این به شما کمک می کند محتوایی ایجاد کنید که آنها را مورد علاقه و جذب قرار دهد.
نه تنها خواسته ها، نیازها و چالش های آنها را در نظر بگیرید، بلکه آنها را در نظر بگیرید. بسیاری از بازاریابان ایجاد پرسونای مشتری را مفید می دانند که نشان دهنده زیرمجموعه های اصلی مخاطبان شما هستند. برای این کار تلاش برای هدف قرار دادن موارد پرت یا استثناء زیاد نکنید. در عوض، به دنبال کلیاتی بگردید که در هر گروه بندی سازگار هستند
مشتریان خود را به چهار دسته یا کمتر گروه بندی کنید و شباهت های کلی را در هر کدام شناسایی کنید. حتما مواردی مانند:
- جمعیت شناسی – سن، جنسیت، عنوان شغلی، حقوق، محل و غیره.
- علایق – چه نوع محتوایی برای آنها جالب است؟
- اهداف آنها در رابطه با محتوای شما – آیا آنها به دنبال شغل جدیدی هستند؟ برای بهبود تناسب اندام خود؟ برای یادگیری یک مهارت؟
- پلتفرم انتخابی – فیس بوک، تیک تاک، لینکدین و غیره.
- فرمت ترجیحی – آیا آنها بیشتر به تماشای ویدیوها یا خواندن پست های متنی می پردازند؟
2. تعیین اهداف مشخص و قابل اندازه گیری
برای ردیابی اثربخشی خود و به دست آوردن بهترین بازگشت سرمایه، ابتدا باید تصمیم بگیرید که از طریق حضور خود در رسانه های اجتماعی به چه کاری می خواهید برسید. این می تواند یک هدف واحد باشد یا می توانید چندین هدف داشته باشید.
هر چیزی که انتخاب می کنید، باید سه معیار را داشته باشد: 1. قابل دستیابی، 2. قابل اندازه گیری و 3. مرتبط با برند شما.
برخی از رایج ترین اهداف بازاریابی رسانه های اجتماعی عبارتند از:
افزایش ترافیک وب سایت شما.
تولید سرنخ های جدید
ایجاد تبدیل (ثبت نام، فروش و غیره).
تقویت تعامل
کنترل مکالمات در مورد برند شما
اهداف شما باید تا حد امکان خاص باشد و با معیارهای رسانه های اجتماعی هماهنگ باشد تا بتوانید اثربخشی کمپین خود را دنبال کنید.
3. رقبا را بررسی کنید
این احتمال وجود دارد که برخی از رقبای شما نیز از رسانه های اجتماعی به عنوان یک استراتژی بازاریابی استفاده کنند. به پروفایل ها و محتوای آنها نگاه عمیقی بیندازید. این به شما کمک می کند نوع محتوایی را که مخاطبان دوست دارند – و همچنین محتوایی که برای آنها جالب نیست، احساس کنید.
ببینید کدام پلتفرمها بهترین نتایج را میگیرند و کدامیک کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. آیا این به این دلیل است که اهداف شما یک برنامه را به برنامه دیگر ترجیح می دهند یا رقبای شما فرصتی را از دست می دهند؟ اما فقط یک بار نگاه نکنید و ادامه دهید. این باید یک فرآیند مداوم و بخشی از فرآیند گوش دادن اجتماعی شما باشد.
4. تصمیم بگیرید که از کدام پلتفرم ها استفاده کنید
در این مرحله، باید بدانید که مخاطبان هدف شما از کدام برنامه های اجتماعی استفاده می کنند. اینها بدیهی است که باید روی آنها تمرکز کنید. لازم نیست در هر پلتفرمی باشید.شما نیازی به حضور اجتماعی در هر پلتفرمی ندارید. اکثر برندها حضور در چهار سوشال مدیای بزرگ یعنی : فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و لینکدین را مفید می دانند.
نقاط قوت و ضعف هر پلتفرم و نحوه عملکرد آنها در استراتژی شما را درک کنید.
5. پروفایل خود را بهینه کنید
اکنون که می دانید کجا محتوا را پست می کنید، وقت آن است که نمایه خود را تنظیم یا بهینه کنید. از آنجایی که این چهره ای است که شما به دنیای سایبری نشان می دهید، مهم است که تمام اطلاعاتی را که مخاطبان خود به آن نیاز دارند را در ابتدا درج کنید.
مطمئن شوید که نام کسب و کار، جزئیات تماس و هر چیز دیگری که بازدیدکنندگان میخواهند بدانند را وارد کردهاید. با استفاده از ابزار تحقیق کلمات کلیدی، مشخص کنید که مشتریان شما از چه کلمات و عباراتی در جستجو استفاده می کنند و آنها را در نمایه خود قرار دهید.
در مرحله بعد، مطمئن شوید که از برندسازی ثابت استفاده میکنید، با تصاویری با وضوح بالا که بهعنوان ریز به نظر نمیرسند. هدف شما این است که نام تجاری خود را فوراً در تمام نقاط تماس قابل تشخیص کنید. این همچنین نقطه خوبی است که میتوانید محتوایی را که قبلاً پست کردهاید بررسی کنید و از شر آنهایی که در برند نیستند خلاص شوید.
6. محتوای خود را برنامه ریزی کنید
محتوای شما به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله آنچه که تبلیغ میکنید و ترجیحات مخاطبان. همچنین میخواهید مطمئن شوید که همه چیز در راستای یکی از اهدافی که در مرحله 2 بیان کردهاید، کار میکند.
بسته به پلتفرم هایی که استفاده می کنید، محتوای شما می تواند شامل الگوهای رفتاری، ویدیوهای آموزشی، پیوندهایی به پست های وبلاگ یا هر چیز دیگری باشد که مخاطب شما مفید باشد. شما باید محتوای آموزنده و سرگرم کننده و همچنین مواردی را که مستقیماً برند شما را تبلیغ می کنند، قرار دهید. این معمولاً تعامل و اشتراک گذاری بهتری نسبت به قطعات کاملاً فروش ایجاد می کند.
7. یک تقویم محتوای رسانه های اجتماعی ایجاد کنید
کاری که باید انجام دهید این است که یک تقویم محتوایی بسازید که به وضوح زمان ارسال و مکان ارسال آن را مشخص کند. هدف شما جلب توجه بزرگترین مخاطبان و ایجاد حداکثر تعامل است. این بسته به عوامل مختلفی از جمله کسب و کار، مخاطبان و زمان سال متفاوت خواهد بود.
با این حال، باید اطمینان حاصل کنید که به طور منظم محتوا را ارسال می کنید. سعی کنید نقطه حساس بین ارسال بیش از حد (و آزار دادن مخاطبان خود) و ارسال خیلی کم (و بی اهمیت بودن) پیدا کنید. اگر در حال حاضر نمی توانید دقیقاً این موضوع را بفهمید، نگران نباشید. ممکن است کمی آزمایش از طرف شما لازم باشد.
و در مورد چیزهایی که نیاز به آزمایش دارند، تقویم محتوای شما باید نه تنها تاریخی که در آن چیزها را پست میکنید، بلکه باید شامل چه زمانی از روز باشد که آنها را پست میکنید. هر برند دارای یک زمان پست بهینه است که در آن بیشترین تعداد هدف دیده می شود. ممکن است یک بار در هفته یا چند بار در روز وجود داشته باشد. همه اینها به مخاطبان شما بستگی دارد.
8. عملکرد خود را پیگیری کنید
هنگامی که شروع به انتشار مستقیم پست ها کردید، شروع به جمع آوری اطلاعات در مورد آنچه که کار می کند و شروع به شناسایی روندها خواهید کرد. بهترین و ساده ترین راه برای نظارت بر این، مشاهده معیارهای خود است. اکثر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی نوعی تجزیه و تحلیل را برای کاربران تجاری ارائه میکنند که در آن میتوانید آمار دسترسی، برداشتها و نرخ پاسخ را مشاهده کنید.
آنهایی که برای شما مهم هستند به اهداف شما بستگی دارند. به دنبال نقاط مشترک بین موفق ترین و کم موفقیت ترین پست های خود باشید. این به شما بینشی در مورد نوع محتوای رسانه های اجتماعی که باید ارسال کنید می دهد.
9. استراتژی خود را تغییر دهید و تجدید نظر کنید
بازاریابی رسانههای اجتماعی از آن دسته چیزهایی نیست که فورا سود میدهد. برای درک اینکه چه چیزی کار می کند و اهداف شما چگونه هستند نیاز به زمان دارد. و در مورد چیزهایی که نیاز به آزمایش دارند، تقویم شما نباید تنها تاریخی در آن چیزها را پست میکنید، بلکه باید شامل چه زمانی از روز باشد که آنها را پست میکنید.
هر برند دارای یک پست بهینه است که در آن بیشترین تعداد هدف دیده می شود. ممکن است یک بار در هفته یا چند بار در روز وجود داشته باشد. همه اینها به مخاطبان شما نیاز دارند.
هنوز هیچ دیدگاه ثبت نشده است، لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!